Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z Quadem (pomocy!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chcę zakupić quada lecz zbytnio all nie ogarniam (Zdarza się xD)

A więc tak jeśli posiadam kartę motorowerową mogę poruszać się

po jezdni quadem 125cc czy tylko pozostaje 50cc.

I 2 dalibyście mi oferty quadów na allegro/otomoto 50/125cc

do 3 tys złotych. Chodzi mi bardziej o takie sportowe nie rekreacyjne :)

1359796545-U215643.png
Opublikowano

Tylko 50tki na karte motorowerową.

Po za tym nie kupuj żadnego syfu chińskiego bo się po sezonie sypie jak mak.

Po za tym żeby móc jeździć po ulicy trzeba mieć quada z homologacją a takowe są droższe ( z chińskich gówien z homologacją nie dostaniesz )

Tak więc polecam sobie kupić lepiej cross'a yamaszke lub jakiegoś używanego quada yamaszke 50 lub 125, wkońcu quad to nie pojazd na asfalt tylko w las, góry itp.

@ Down

ale to było potrzebne i nawiązujące do tematu..

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Robisz sobie prawko kat A1 (od 16 lat.) i:

opis

motocykl o pojemności skokowej silnika nie przekraczającej 125 cm3 i mocy nie przekraczającej 11 kW wiek

16 lat. Osoba, która nie ukończyła 18 lat - za zgodą rodziców lub opiekuna. uprawnienia do kierowania

motocyklem o pojemności skokowej silnika nie przekraczającej 125 cm3 i mocy nie przekraczającej 11 kW

Tyczy się to też quada.

Koszty tej kat to zbliżone koszty kat b1 dla dorosłych. +/- 1000zł +

fs_pc.png

Opublikowano

nie polecam chinoli z allegro...

najlepiej yamaszkę dobrą kupić i 50 także nie polecam bo mała frajda jest. Prawdziwa jazda zaczyna się od 250. Albo kup crosa 125 ;d Lepsza frajda ;d

skpUo.png

Opublikowano

Z tego co wiem quad nie ma homologacji :D

W związku z tym nie można nim jeździć szosą,

ale polnymi czemu nie :D

Masz karte motorowerową, w związku z tym mozesz jeździć tylko 50cc.

Opublikowano

Najlepsze przeprawowki to masz yamaha canam wg mnie. Robisz do tego snorkla (przedluzenie filtra powietrza) i quad idzie do kazdej wody. Za 3k nie kupisz nic dobrego. Kup cos uzywanego z yamahy, canam, arcticcata. Z 3 lata jezdze juz wiec moze troche wiem

Opublikowano

Z tego co wiem quad nie ma homologacji :D

W związku z tym nie można nim jeździć szosą,

ale polnymi czemu nie :D

Masz karte motorowerową, w związku z tym mozesz jeździć tylko 50cc.

Jebłem... Niektóre quady posiadają homologację

Opublikowano

Jebłem... Niektóre quady posiadają homologację

Szanowny użytkowniku zauważyłem że od kilku tygodni, regularnie działasz mi na złość.

Uważam że jesteś w stosunku do mnie bardzo nie miły i nie masz szacunku do ludzi takich jak ja.

Chciałbym cię serdecznie poprosić, abyś nie zwracał się do mnie w sposób w który mógłbyś mnie urazić.

Starałem się pomóc autorowi wątku, jednak no jesteś gnidą i podobnie jak w moich projektach musiałeś tutaj coś wykryć.

Ja dla ciebie nie muszę być miły, mogę ci również robić na złość. Co rusz przy każdym projekcie dawać ci za byle gówno 1/10 i mówić że jest do dupy.

Bo nie doceniasz tego i w ogóle nie zwracasz uwagi na to co miałem na myśli tworząc dany szablon.

Szanowny panie "Jebłem" nie życzę sobie podobnych zachowań w stosunku do mnie już więcej,

gdyż będę zmuszony regularnie również ciebie heitować.

Ja też potrafię wykryć najmniejszy szczegół lub błąd, który mogę wykorzystać tak, aby działał przeciwko tobie.

Oczywiście, są quady z homologacją, ale użytkownik nie ma uprawnień na quad o większej pojemności silnika.

Bo zdaje się ze 50cc nie posiadają uprawnień do poruszania się na drodze :)

I jeszcze raz proszę, zastanów się przed odpowiedzą na mój post :)

Opublikowano

Szanowny użytkowniku zauważyłem że od kilku tygodni, regularnie działasz mi na złość.

Uważam że jesteś w stosunku do mnie bardzo nie miły i nie masz szacunku do ludzi takich jak ja.

Chciałbym cię serdecznie poprosić, abyś nie zwracał się do mnie w sposób w który mógłbyś mnie urazić.

Starałem się pomóc autorowi wątku, jednak no jesteś gnidą i podobnie jak w moich projektach musiałeś tutaj coś wykryć.

Ja dla ciebie nie muszę być miły, mogę ci również robić na złość. Co rusz przy każdym projekcie dawać ci za byle gówno 1/10 i mówić że jest do dupy.

Bo nie doceniasz tego i w ogóle nie zwracasz uwagi na to co miałem na myśli tworząc dany szablon.

Szanowny panie "Jebłem" nie życzę sobie podobnych zachowań w stosunku do mnie już więcej,

gdyż będę zmuszony regularnie również ciebie heitować.

Ja też potrafię wykryć najmniejszy szczegół lub błąd, który mogę wykorzystać tak, aby działał przeciwko tobie.

Oczywiście, są quady z homologacją, ale użytkownik nie ma uprawnień na quad o większej pojemności silnika.

Bo zdaje się ze 50cc nie posiadają uprawnień do poruszania się na drodze :)

I jeszcze raz proszę, zastanów się przed odpowiedzą na mój post :)

Ja chciałbym bardzo przeprosić Pana za moje niegodziwe zachowanie. Obiecuję, że więcej się to nie pojawi z mojej strony. Mam nadzieję, że Pan przyjmie te przeprosiny i będziemy dalej żyli na forum bez kłótni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...